مزایای حضور در فضای مجازی
چه استارتاپی تازه تاسیس باشید یا مالک تجارتی با سابقه و صاحب برندی مشهور ، الزاما باید از تمام ابزارها و امکانات برای رسیدن به موفقیت استفاده کنید.
شاید شما هم جزء مدیرانی باشد که به فضای مجازی و روشهای مدرن برندینگ و بازاریابی علاقه و اعتقادی نداشته باشید ؛ شاید هم از اهمیت آن آگاه باشید، اما بواسطه شرایط کاری و درآمد مناسب ضرورتی برای آن احساس نکنید. فراموش نکنید برای دستیابی به سهم بیشتری از بازار صنعت خود یا حتی حفظ وضعیت فعلی باید با دیگران رقابت کنید و برای رسیدن به بیشترین سهم باید از بیشترین امکانات و روشها برای بازاریابی استفاده کنید.
اکنون به اختصار مزایای استفاده از ابزارهای مجازی را مرور می کنیم.
- افزایش شهرت برند
هر فرصتی برای معرفی غنیمت است. فعالیت شما در شبکههای اجتماعی مسیر جدیدی است که می تواند مشتریان بالقوه جدیدی را به مشتریان فعلی شما اضافه کند. این نکته بسیار مهم است، زیرا به سادگی مشتریان و شهرت شما را افزایش میدهد و مشتریان قدیمی را بیشتر با شما آشنا میکند. برای مثال، کسی که هر روز اینستاگرام را چک میکند و از طریق آن خدمات مورد نیاز خود را جستجو می کند. ممکن است طی جستجوی خود با شما و کانال اطلاع رسانی شما آشنا شود.
- مردم محوری
احتمالا برجستهترین دلیل بازاریابی در شبکه های اجتماعی مردم محوری این شبکه هاست؛ در واقع برندها با فعالیت در شبکههای اجتماعی مردمیتر میشوند. در شبکههای اجتماعی برندها میتوانند مانند مردم عادی رفتار کنند؛ این کار برای پیشرفت برندها ضروری بنظر می رسد، زیرا مردم ترجیح میدهند با آدمها معامله کنند تا با شرکتها.
- افزایش وفاداری مشتریان
طبق گزارش دانشگاه تکنولوژی تگزاس، برندهای فعال در شبکههای اجتماعی مشتریان وفادارتری دارند. گزارش فوق به این نتیجه رسیده است که «شرکتها باید از ابزارهایی که شبکههای اجتماعی در اختیارشان قرار میدهند برای برقراری ارتباط با مخاطبانشان استفاده کنند. پیشبرد برنامهای باز و استراتژیک در شبکههای اجتماعی، وفاداری مشتریان برند شما را به نحو موثری تثبیت میکند.»
- افزایش نفوذ برند
اگر بهطور داعم و با انواع ابزارها با مشتریانتان در تعامل باشید، حسن نیت خود را به مشتریان خود نشان میدهید. مردم برای تعریف یا شکایت از محصول یا خدمات به شبکههای اجتماعی رو میآورند و هرگاه نام برند شما را ارسال کنند، مخاطبان جدیدی شما را دنبال خواهند کرد تا از اخبار تازه مطلع شوند. مردم هر چه بیشتر در شبکههای اجتماعی در مورد شما صحبت کنند، برند شما برای مخاطبان جدید معتبرتر و بانفوذتر میشود.
- افزایش ترافیک وبسایت
معمولا ترافیک وب سایت شما محدود به ۲ گروه بازدید کننده می شود گروه اول کسانی هستند که از قبل برند شما را میشناسند و گروه دوم کسانی هستند که از طریق گوگل و دیگر جستجوگر ها به سایت شما رسیده اند. هر پروفایلی که در شبکههای اجتماعی میسازید مسیری برای هدایت مردم به سایت شما خواهد بود و هر مطلبی که در آن را به اشتراک میگذارید، موقعیتی برای جذب بازدیدکنندگان جدید و در نتیجه ترافیک بیشتر است.
- بهبود رتبهی وبسایت در موتورهای جستجو
سئو برای جذب ترافیک لازم است اما کافی نیست. در حال حاضر دیگر بهروزرسانی مرتب و استفاده از ترفندهای بهینهسازی وب سایت کافی نیست؛ حضور در شبکههای اجتماعی برای رتبهبندی گوگل و موتورهای جستجوی دیگر، معیاری نامحسوس اما مهم شده اند، زیرا برندهای قدرتمند همیشه از شبکههای اجتماعی استفاده میکنند و به همین علت فعال بودن در شبکههای اجتماعی به موتورهای جستجو نشان میدهد برند شما قانونی، معتبر و قابل اعتماد است. پس اگر خواسته باشیم جایگاه کلمات کلیدی سایتی رتبهی بهتری داشته باشد، حضور قوی در شبکههای اجتماعی یک الزام است.
- کاهش هزینههای بازاریابی
هزینه فعالیت در شبکه های اجتماعی به مراتب پایین تر از تبلیغ و حضور در دیگر رسانه هاست. حتی هزینهی تبلیغات در گوگل هم به نسبت ارزان است.
- ارتباط مستقیم با مشتری
شبکههای اجتماعی مشابه بسیاری از مسیرهای ارتباطی مثل ایمیل یا تماس تلفنی، راههایی برای برقراری ارتباط مستقیم هستند. هر تعاملی که در شبکههای اجتماعی با مشتریان دارید، موقعیتی برای نشان دادن سطح خدماتتان به عموم مردم و غنیسازی روابط شما با مشتریان است.
- شناخت بهتری نسبت به مشتریان
شبکههای اجتماعی این امکان را فراهم می کنند که اطلاعات ارزشمندی در زمینه علایق مشتریان و رفتارهای آنان بهدست آورید، با مرور نظرات کاربران خواهید فهمید که مردم دربارهی کسبوکار شما چه فکری میکنند. یا براساس لایک شدن یا بازدید موضوعات مرتبط با محصول از سطح علاقمندی به هریک از آنها باخبر شوید.